tiistai 1. toukokuuta 2018

Tuliaisten lopullinen muoto

Aikaisemmin kirjoitin ideastani viedä Suomeen tutuille huovutuskoreja. Sellaisia, joita saisi näppärästi kuljetettua. Tein itse askarteluhuovasta mallin. Siitä jatkotyöskentely jatkui niin, että tänään sain kuvattua oikeat huopakorit! 

Ensimmäisessä kuvassa on yksi prototyyppi. Tekijä oli tehnyt nurjalle puolelle tukikankaan, jotta kori pysyisi mukavammin kuosissaan. Kangas oli mielestäni kovin ruma ja kiinnike huovasta tehtynä liian raskaan näköinen, Onneksi into ei sammunut siinä vaiheessa, vaan ideoimme yhdessä lisää.

Korien värit ovat paikallisille aivan liian lässyt! Oranssi, sähkönsininen, ruskea ja ehkä meille suomalasille tutut 70-luvun värit ovat täällä enemmän suosiossa. Siksipä painotin monta kertaa, millainen maku on ulkomaalaisilla ja suomalaisilla. Aika rankasti tietenkin yleistetty -eihän joka suomalaisen koti näytä kliinisen valkoiselta! Mutta epäilen, että nämä värit ovat varmempia antaa ja saaja voisi olla tyytyväisempi.

Tässäpä näkee millainen lahjan antaja olen. Yritän kovin miettiä, millaisesta lahjan saaja pitää. Mitkä ovat lempivärit ja mieltymykset. Tietty, joskus menee täysin mönkään ja lahja ei ole niin mieluinen kuin olisin toivonut. Mutta jos lahja on saajallensa mieluinen, saa itsekin siitä ilon osakseen. Siksipä näitä korejakin suunnitellessa olen kyherrellyt innosta: jospa saankin jonkun ilahtumaan ikihyväksi!


Mongoliassa on tullut kevät ja sateet ovat saaneet maan viheriöimään. Toivotaan, että karja vahvistuisi. Paimentolaiset ovat olleet työntouhussa. Jakkihärkien, vuohien ja lampaiden vasikoiden on aika syntyä! Ja näyttä siltä, että paikalliset elävät vuoden kierron mukaan, sillä myös monet tuttumme ovat saaneet vastasyntyneensä syliinsä. Kevät on siis monella tapaa täällä uuden elämän aikaa!

1 kommentti:

  1. Nerokkaasti suunniteltu kori ja upea toteutus niiden valmistamisessa.

    VastaaPoista

Kesähaalari

Kevään Suuri käsityö lehdessä oli kesähaalarin ohje puuvillakankaalle. Kokeilin itse trikoosta ilman vuorikangasta. Hyvin onnist...