torstai 8. maaliskuuta 2018

Kenkien värjäys

Sain tänä vuonna yhden oudoimmista ja hauskimmista synttärilahjoista ikinä! Se oli nimittäin nahkakenkien värjäykseen tarkoitettu syvän ruskea maali.

Kenkäni ovat ihanan mukavat jalassa. Niillä on samoiltu vuorilla ja istuttu työpaikan kokouksissa. Kieltämättä olen saanut kokea niitäkin hetkiä, kun nolona olen yrittänyt vetää kenkäni piiloon pöydän alle. Paikallisilla naisilla on hienot nahkavarsisaappaat tai poronkarvasaappaat. Kengät ovat aina moitteettomassa kunnossa. Ja nämähän ihmiset tietävät nahan päälle! Pari viikkoa sitten tuli jo kommenttia käsilaukustani.
- Kuinka se voi näyttää noin vanhalta, jos ostit sen viime vuonna?
Siis kääk! Pitäisikö näitä jotenkin huoltaa, pyyhkiä, kiillottaa?

Takaisin kenkiin. Ensin ne täytyi tietenkin pestä. Tein sen kahteen kertaan, sillä noki ei hevillä lähde. Ohje neuvoi lopuksi pyyhkimään kengät valkopriillä. Eihän minulla sellaista varastossa ollut, joten  kynsilakka kuulosti yhtä uskottavalta.

Yritin suojata kenkien muut osat riisiteipillä maalarinteipin puuttuessa. Se ei nyt tähän hätään tepsinyt. Kengän valkoiset laidat olivat imeneet väriä, eivätkä lähteneet sillä kynsilakallakaan pois. Lohdutin itseäni sillä, että kenkien kanssa tulee kyllä rapa räiskymään ja samoilun jäljet näkymään. Puhtaanahan ne ei pysy sitten millään!

Kyllä minä olen niin iloinen tästä uudesta väristä! Miten römppäkengistä tulikin näin mieluisat! Seuraavaksi mietin värjätä nuo uudet villahousuni. Niistä kerroinkin aikaisemmin. Nekin ovat mukavat, mutta värimaailmaltaan liian pliisut. Ei kun värikarttoja selailemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kesähaalari

Kevään Suuri käsityö lehdessä oli kesähaalarin ohje puuvillakankaalle. Kokeilin itse trikoosta ilman vuorikangasta. Hyvin onnist...