perjantai 11. toukokuuta 2018

Kirjontaa kazakkien tyyliin
Suomen taitoliiton vuoden teemana on kirjonta! Itsellänikin on vähän kutkuttanut osallistua tämän teeman ympärille omalla työlläni. Inspiraatiota sain näistä kaverin kodissa olevista tyynynpäällisistä. Nämä työt ovat kazakkien tavaramerkki. Heidän pelkistettyt ketjupistojen juju on väreissä ja hienoissa kuvioissa. Ihastelen myös näitä väriyhdistelmiä. Itselleni on aina kovin vaikeaa löytää ne yhteensopivat ja kauniit värit. Tässäpä siis mallia kerrakseen!

Eli nyt kynä käteen ja piirtämään erilaisia muotoja. Se tapahtuu Suomessa, sillä muutamme takaisin tällä viikolla. Haikeus jää, sillä viihdyimme kovin asua täällä. Luonto, ihmiset ja kulttuuri on aina avartavaa. Näin käsityöläisen silmin Mngolia on mielenkiintoinen ja värikäs, materiaaleilta rikas maa.2 kommenttia:

  1. Tekniikkaa on käytetty pöytäliinoissa, kukkaroiden koristeissa ja ihan kaikessa, mihin vain keksii kirjoilla. Ja tuntuu, että niistä jokainen on niin kaunis! Japanilainen sashiko kiinnostaa myös sippelillä tekniikallaan. Maailma on siis ideoita pullollaa :) kiitos viestistäsi Hannele!

    VastaaPoista

Kesähaalari

Kevään Suuri käsityö lehdessä oli kesähaalarin ohje puuvillakankaalle. Kokeilin itse trikoosta ilman vuorikangasta. Hyvin onnist...