sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Vuosikokous

Henkilökohtainen suunnitelma ja budjetti


Strategia


Tiimin ja työyhteisön haasteet

Vuosikokous


On varmaan olemassa kahdenlaisia istujia kokouksissa. Toiset ottavat asiat haltuun, kokoavat tietoa laajasta näkökulmasta ja haluavat jakaa rakentavasti mielipiteitään. Toiseen ryhmään kuulun minä - sellainen kärsimätön ihminen, jolla on vaikeaa istua paikallaan. Toki kokous on hyvä paikka yhteistyön sopimiselle ja ajatuksien vaihtoon. Mutta onko siitä osa myös sitä, että täytetään vain niitä papereita..

Tunnen jo itseni sen verran hyvin, että tiesin tarvitsevani jotakin tekemistä. Aika viivoille sen tekemisen keksiminen jäi. Täytyi olla suht helppoa, jotta pysyin kokouksessa mukana. Toisaalta olisi kiva tehdä sellaista, joka antaisi mielihyvää kaiken kokouspöhnän keskellä. Lankojakin oli vähän sieltä sun täältä. Mitä jämälangoista voisi tehdä?

Sieltä se sitten putkahti, ajatus isoäidin neliöistä. Vuosien varrella olen varmaan tehnyt jokusen neliön, mutten likimainkaan mitään isoa. Nyt oli sitten sen vuoro. Ja olipas kuulkaa lystit kokouspäivät!
Muistilappuun:
 • Neliöiden yhditäminen tulee mielestäni kauniimmaksi, kun pitää ilmeen geometrisenä. Eli saumoissa ei käytä ketjusilmukkaketjua. Ketjusilmukoilla saa peiton joustavammaksi, mutta tarviiko sellaista ominaisuutta peittoon.
 • Helmaan kannattaa yhteen ketjusilmukkakaareen virkata vain yksi pylväs, ei kahta. Kokeilussa helma lerpotti, kun kaaressa oli kaksi pylvästä ja pylväiden päällä kolme pylvästä.
 • Reunaan saa ilmavuutta, kun tekee sen leveänä ja saman värisellä langalla.
 • Koin, että virkkaus söi aika paljon lankaa.

Lanka: 7 Veljestä, Novitan nallea, sekä mahdollisesti Gjestallin Maijaa, mongolian lampaan villaa SOR tehtaalta
Koko: noin 80-100 cm
Paino: 336g

2 kommenttia:

 1. Kaunis! Muutamaa käsityöblogia seuraan (nyt tätäkin), mutta itse olen niin tumpelo näissä asioissa, kuin ihminen olla voi..:)
  Kivaa, kun kävit kommentoimassa blogissani!

  VastaaPoista
 2. Minusta on niin kiehtovaa, että jollakin peukku vihertää ja silmää on kasveille! Saan ihastella niitä taitoja, joita itselläkin soisi olevan. Oli ilo käydä vierailemassa blogissasi ;)

  VastaaPoista

Kesähaalari

Kevään Suuri käsityö lehdessä oli kesähaalarin ohje puuvillakankaalle. Kokeilin itse trikoosta ilman vuorikangasta. Hyvin onnist...