lauantai 16. joulukuuta 2017

Lempparit
Jotkut asiat haluaisin säilyttää ikuisuuden verran. Mongolialaiset ovat säilyttäneet muiston Tsingiksestä hyvin. Legendaariasia kertomuksia on liitetty kaikkiin elämän tilanteisiin. Yksi hurjimpia mitä olen kuullut, on se seuraava. Kun olet flunssainen ja varsinkin, kun kurkkusi on kipeä, ota harso ja pissaa siihen. Kiedo sitten harso kaulasi ympärille. Tämä on hyvä parannuskeino ja itse Tsingis Khaankin käytti sitä. Miltäs kuulostaisi?

En aio kokeilla, vaikka kipeä nyt olen. Sujautan vanhat kulahteneet sukkani jalkaan. Ne haluaisin säilyttää, mutta kova kulutus on saanut ne jo enteilemään reikiä. Minun on vaikea kutoa itselleni. Aina tulee parempia projekteja, kun joku toinen on lämpimän tarpeessa. Epäilen, että tämä on käsitöitä tekevän kansan yksi hankaluus... Suutarilla, saati lapsilla ei ole kenkiä. Mutta yksi hauskuus tässä kaikessa on: some on täynnä mitä herkullisimpia neulottuja sukkakuvia. Ehkäpä sieltä saan inspiraation kutoa uudet lempparini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kesähaalari

Kevään Suuri käsityö lehdessä oli kesähaalarin ohje puuvillakankaalle. Kokeilin itse trikoosta ilman vuorikangasta. Hyvin onnist...