lauantai 12. elokuuta 2017

TuliaisiaNykyään lienee niin, että tuliaisperinne on hiipumaan päin. Ainakin meidän suku kiertelee maailmaa sen verran tiheään, että tuliaisten arvo on hävinnyt. Ennemmin on mielenkiintoista kuula kohteesta. Mistäpä sitä tietää jos itsekin samoille paikoille lähtisi!

Mieheni toi matkaltaan Wienistä tuliaiseksi Sacher-kakun. Se tuliainen oli mieluinen, sillä teimme taannoin häämatkamme kyseiseen kaupunkiin. Kakulla juhlittiin pienokaisemme syntymää. Siitäkin on jo neljä vuotta, mutta kakkurasia muistuttaa edelleen juhlahetkestämme.


Tykkään kovasti, että tuliaista on voinut käyttää myös ihan hyödylliseen tarkoitukseen. Se on ollut puikkojeni ja ompeluksien pikkusälän paikka. Kokeilin aikoinani liitumaalia laatikon kylkeen. Puikot -teksti kului kuitenkin aika nopeasti pois ja liidut oli ties missä. Laatikko on saanut olla kovassa käytössä. Nyt se on jo vähän resu ja kaipaa maltillisempaa käyttöä. Puikot saa sukeltaa uuteen pussukaan.


Onneksi löysin torilta mukavan paksua puuvillalankaa. Ja vielä hauskemmaksi vain meni, kun pääkaupungista löysin kukkarokehyksen.

Kaikki siis sujui. Saakoon tämä puikkopussi olla tuliainen täältä Mongoliasta. Kertokoon sen pylväät ja silmukat omaa tarinaansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kesähaalari

Kevään Suuri käsityö lehdessä oli kesähaalarin ohje puuvillakankaalle. Kokeilin itse trikoosta ilman vuorikangasta. Hyvin onnist...