lauantai 22. joulukuuta 2018

Paidat sisaruksille




Kärsivällisyyttä ei ole voinut nyt kokeilla, kun jouluompeluksia on tehnyt. Kaiken on halunnut tehdä niin huolella kuin sen on siinä hetkessä pystynyt. Ei haasteita kehiin vaan ihan perusjuttuja, jotka osaa.

Mutta, mutta kyllähän yhden nappilistan voi tehdä, kun viimeksikin onnistui. Vaan eipä se tällä kertaa mennyt niin kuin toivoi. Leveydestä jäi sentti, joten jouduin ruttaamaan kangasta edestä pienen laskoksen verran. Haittaako? Uskallan kyllä antaa lahjaksi, mutta kyllähän se itseä ärsyttää, ettei sellaista priimaa tullut kuin olisi toivonut.

Kaksoisneulan sijasta kokeilin eri pistoja. Pojan moottorisahaan mielestäni sopi siksakki. Tekee aika vängän vaikutelman. Perhospaitaan taas kokeilin erilaista suoran ja siksakin välimaastoa, joka on aika huomaamaton.

Nämä paidat ovat kyllä sellaiset muistutukset taas siitä, kuinka armollinen ompelijan täytyy olla itselleen. Tässä koko ajan kehittyy ja silmä oppii näkemään. Jospa riittäisi se, että olen ajatellut lahjan saajia. Iloitsen heistä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lahja opettajalle

Juurikin näin, lahjat ovat mielessä! Jouluhan ei ole kuin parin kuukauden päässä ja näin käsityöläisen silmin ihan liian lähellä. ...